Wear it now, wear it later! Zomeroutfits met herfstitems

Voorbeeld zomeroutfit vintage jurk

Hoe draag je jouw zomeroutfit door in de herfst/winter?

Hou je vast! De herfst is officieel weer begonnen. Met als gevolg dat de tijd van de leuke zomeroutfits nu echt bijna over is. Ik baal altijd een beetje als de temperaturen langzaam aan gaan zakken. Aan de andere kant vind ik het ook weer knus. Bovendien veranderd de natuur zo mooi van kleur, hoe kan ik daar nou niet van genieten! Het grootste minpunt van het najaar vind ik de kou. Ik ben gewoonweg niet gebouwd voor koude temperaturen. Ik heb ook echt een hekel aan regen. Als ik thuis kom zie ik er vaak uit als een ontplofte poedel. Toch vind ik het wel heerlijk om mijn warme truien en vesten uit de kast te halen. mijn zomeroutfits in combinatie met mijn herfstitems geven mij een cozy gevoel.

Lange jurken en korte beentjes

Zodra de temperatuur gaat zakken, begin ik  aan een kleding wissel in mijn kast. De herfst outfit items, jasjes en vesten, komen weer te voorschijn. Ongeveer elk seizoen wissel ik van kleding. Zo heb ik een duidelijk overzicht wat ik per seizoen in mijn kast heb hangen. Door een aantal miskopen, ben ik er achter gekomen dat het handiger is om een aantal basis items te hebben. Deze basis items draag ik langer door. Ik ben zelf een enorme fan van lange jurken. Al zijn lange jurken met mijn lengte niet altijd even ideaal. Toch kan ik ze makkelijk combineren met een warm vest of een leuk jasje.

De kunst van combineren

De herfst doet altijd een beetje onverwachts zijn intrede. Althans voor mij dan, opeens heb ik het fris en rillerig. In het begin van het seizoen, kom ik nog wel weg met een zomer vestje. Als het daarentegen echt kouder begint te worden, draag ik vaak dikkere vesten of jasjes over mijn lange jurken. Bij hele sterke daling van het kwik, komen mijn panty’s en maillots te voorschijn. Ook draag ik graag warme truien over mijn outfits heen. Ik ben ook enorm gek op mutsen en een grote sjaal. Je zult me daar dan ook regelmatig in zien lopen.

Zorg voor een aantal statement pieces

Mijn tip om zomerkleding door te kunnen dragen: zorg dat je een aantal statement jurkjes, rokken en tops hebt. Deze items kan je makkelijk combineren met een blazer, (spijker)jasjes en dergelijke. Het leuke is dat je hierdoor snel een andere herfst of winter look kan creëren. Daarnaast is het door het combineren van bestaande kleding ook nog eens heel duurzaam. De slippers en sandaaltjes kun je inwisselen voor de leukste enkellaarsjes of sneakers uit jouw kast.

Denk ook eens aan accessoires, zoals een warme sjaal of wollen haarband. Ik vind het zelf erg leuk om glitter sokjes  in mijn enkellaarzen te dragen. Ik laat ze net iets boven de rand uit piepen. Mocht je het, net als ik, snel koud hebben kan het prettig zijn om meerdere laagjes te dragen. Met behulp van hemdjes of basic shirts creëer je die extra laagjes. Hierdoor krijg je het hopelijk niet zo snel meer koud.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden hoe ik mijn zomer items in de herfst combineer. Mijn favoriet outfit is een combi van vintage item en hedendaagse mode. Ik vind het daarnaast leuk om unieke (soms wat duurdere items) te combineren met goedkopere basis. Doordat ik een appelfiguur heb draag ik vaak jasjes en vesten open. (Col)truien daarentegen maken me vaak blokkering en vol van boven. Door een V-lijn te creëren, lijk ik een minder breed bovenlijf te hebben. Ik kijk altijd goed wat er bij mijn figuur past. 

Ik draag de volgende zomeroutfits in de herfst door:

Op onderstaande foto’s draag ik een bordeaux rode velvet jurk. Deze vintage jurk kocht ik bij Styled by Sabine. Deze mouwloze jurk is makkelijk te combineren met een leuke witte blouse, spijkerjasje of een classy blazer. Ik maak het af met lange oorbellen en een bordeaux rode riem met gouden detail.

Vintage zomeroutfit op verschillende manieren voordragen
Vintage jurk: Styled by Sabine
Riem: Action
Spijkerjasje: Esprit
Vintage blouse: Vinted
Blazer: WE

Ook deze heerlijke zomerjurk met schattige schildpadjes kocht ik bij Sabine. De jurk is van viscose en draagt daarom heerlijk luchtig met warm weer. In het najaar draag ik deze zomeroutfit  met mijn witte enkel laarsjes en roze blazer. Je kan deze jurk ook makkelijk combineren met een lekker warm vest of trui. Daarnaast draag ik vaak hemdjes of shirtjes onder mijn jurken. Ik ben en blijf nou eenmaal een gigantische koukleum.

Vintage jurk zomeroutfit voordragen met colbert en laarsjes
jurk: Styled by Sabine
Laarsjes: Preloved by 3x M
Roze jasje: Miss Etam
Riem: Action

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als allerlaatste show ik mijn vintage zomerjurk. Deze kocht ik op Vinted. De zwarte bloemige jurk is super lang, waardoor deze ideaal is voor het najaar en zelfs winter. Ik draag dit jurkje met mijn blauwe jasje of een heerlijke trui. Ik stijl deze af met mijn zwarte boots van Preloved Fashion 3XM

Hieronder vind je nog enkele voorbeelden van zomeroutfits gecombineerd met herfst/winter items. Om mijn taille te accentueren draag ik vaak een riempje op mijn taille.  Ik stop vaak  stop het puntje van mijn vest onder de riem, zodat deze net iets korter valt. Dit staat net wat vlotter bij mijn korte lengte. Ik ben inmiddels aardig wat kilo’s kwijt dus ik heb weer een taille. Dit heb ik o.a. gedaan door anders te gaan eten. Mijn golden chia pudding is daar een voorbeeld van. Je leest in dit blog mijn recept.

zomeroutfit door dragen met vesten of colberts
Zwarte jurk: Vinted
Roze & lila vest: Stradivarius
Bloemenjurk: Styled by Sabine
Roze blazer: H&M
Voorbeeld om een zomeroutfit door te dragen
Jurk: Vinted Jasje: H&M

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het innerlijke kind

Als ambulant begeleider kom ik in mijn werk allerlei mensen met diverse problematiek tegen. Ik wil een kijkje geven in een bijzondere gesprek met één van mijn cliënten. We praten over het gesprek met haar behandelaar. Ik heb toestemming van haar gekregen om dit gesprek, zonder details en namen, te beschrijven in dit blog. Normaal gesproken ga ik van gezin naar gezin. Gezien de Corona tijden, wil ik voorzichtig zijn naar de mensen die ik begeleid. Daarom spreek ik tegenwoordig in de tuin af, met 1,5 meter afstand. 

 

‘Hoe ging het gesprek vandaag?‘, vraag ik. ‘Tja …. ‘, het duurt even voordat er een antwoord komt. ‘Iets met mijn innerlijke kind. Ik heb niet veel gezegd.’ Ik vraag hoe het komt dat er niet veel gezegd is. ‘Ik vind het spannend, omdat ik in mijn verleden moet spitten. Dit wil ik niet en bovendien snap ik niet wat het me gaat opleveren.’ Ik heb zoals gewoonlijk altijd een papiertje en een pen of potlood bij me. Ik schets een volwassen dame, althans ik doe een poging. In haar armen houdt ze een klein meisje vast. Ik zeg verder niks. Ik word nauwlettend in de gaten gehouden. Bij het tekenen van de details, gaat er een lichtje branden. ‘Ah oké, dat ben ik dus!’ We lachen even, want het is niet echt een goede gelijkenis van de werkelijkheid. ‘Vergeef mijn tekenkunsten, ik wil je wat uitleggen’, zeg ik naar haar.

 

‘De perfecte ouder óf perfecte jeugd bestaat niet. Iedereen maakt namelijk ongewenste gebeurtenissen in zijn of haar leven mee’.

Ik leg haar uit dat je als kind allerlei ervaringen op doet. Het ‘innerlijke kind’ is een deel van jezelf als je terug gaat naar jouw kindertijd. De positieve ervaringen in het leven laten een kind enorm opbloeien. Je groeit daar logischerwijs enorm van. Daarnaast maak je als kind ook negatieve ervaringen mee. Ik vraag aan mijn cliënt: ‘Ben jij als kind gegroeid door de negatieve ervaringen in jouw leven?’ …. ‘Nee niet bepaald!’, is haar antwoord. Ik ga verder met mijn verhaal. ‘Ik denk dat het er vanaf hangt of je als kind groeit van de negatieve ervaringen in het leven.’ Natúúrlijk hangt het af van de mate van de negatieve (traumatische) ervaring. Vanuit jouw ouders/opvoeders krijg je allerlei boodschappen mee. Deze boodschappen worden opgeslagen in jouw onderbewustzijn. Iedereen maakt in zekere zin ongewenste gebeurtenissen mee. Het gaat er om hoe daar in het verleden mee omgegaan is.

 

‘Zo is het bij mij niet gegaan’

Als kind leer je om gaan met traumatische ervaringen, geholpen door jouw ouders. Je krijgt dan aandacht voor jouw emoties, ze mogen er echt zijn. ‘Kan je je voorstellen dat als dit vroeger bij jou gebeurd was, het dan makkelijker was om met deze negatieve ervaring om te gaan? Wellicht zou het jou geholpen hebben om in de toekomst beter met minder prettige ervaringen om te gaan.‘ Het blijft even stil. ‘Zo is het bij mij niet gegaan.’

 

Geen ruimte voor boosheid en verdriet

‘In jouw geval is er toen jij jong was geen ruimte voor jouw boosheid en verdriet geweest’, beaam ik. ‘Om wat voor reden dan ook hebben jouw ouders jou hierin niet kunnen helpen. Misschien waren ze zelf verdrietig en/of boos. Mogelijk hadden ze genoeg aan hun eigen emoties. Of hebben ze gewoonweg nooit van hun ouders geleerd om met emoties om te gaan. Wie zal het zeggen? Jouw gekwetste kind stopt deze ervaring weg en je draagt het voor altijd bij je. Deze week maakte je een negatieve ervaring mee. Het (innerlijke) kind van toen komt nu naar boven. Daarom voel je je nu zo. Jouw innerlijke kind wil dat je naar haar luistert’.

 

Zo gaat het gesprek nog wel even door.

We praten over de ervaringen van deze week, de ervaringen uit het verleden en alle bijbehorende emoties. Ik ben geen behandelaar, integendeel zelfs. Ik praat wel graag met mijn cliënten over wat hen bezig houdt. Soms help ik ze verduidelijken wat er bij een behandelaar besproken is. Tijdens mijn gesprekken maak ik ter ondersteuning van mijn uitleg gebruik van visuele middelen. Een simpel tekeningetje of het gebruik van Play Mobile poppetjes helpen vaak bij de uitleg. De speelse manier helpt ook bij het terughalen van het desbetreffende gesprek.

 

‘Je kan leren zorgen voor jouw innerlijke kind’

‘Maar Thilata, jij tekent twee vrouwen die elkaar omhelzen. Eentje kleiner dan de andere’. ‘Klopt!’, benadruk ik. ‘Je kan leren zorgen voor jouw innerlijke kind. Leren houden van jezelf. Ik weet dat jij houden van jezelf heel moeilijk vind. De komende tijd ga jij bij de behandelaar leren om naar jouw innerlijke kind te luisteren. Om haar verhaal van vroeger te horen. Om haar aandacht, begrip en liefde te geven’. ‘Ik vind dit heel spannend, maar ik begrijp nu wat me te wachten staat’. Ik moedig haar aan. Ik zeg haar dat ik oprecht hoop dat haar vroegere ervaringen, een minder grote rol gaan spelen. Dat de onverwerkte gevoelens verwerkt worden. Dat ze vooruit, met veel zelf liefde, mag gaan kijken. ‘Dat je zelf keuzes mag maken en zelf de touwtjes in handen hebt over jouw leven en jouw gevoelens. Dat gun ik je van harte!’

 

‘Ik heb eigenlijk nog één vraag’

Er volgt een nieuwsgierige blik. Mijn cliënt lacht. Ik weet dat het serieuze gesprek afgelopen is. De boog kan nu eenmaal niet altijd gespannen zijn. ‘Hoe is het eigenlijk met jouw mini – you gesteld?’, vraagt ze aan mij. In mijn begeleiding probeer ik vertrouwen te creëren. Mijn cliënten geven zich bloot en stellen zich naar mij open. Hier hoort voor mij dus bij, dat ik op zeker hoogte ook iets van mezelf laat zien. ‘Ik denk dat ik heb geluisterd naar mijn innerlijke kind. Ik mag en kan echt mijn creativiteit gebruiken waar en wanneer ik wil’.

 

Een aantal voorbeelden van mijn tekeningen tijdens mijn gesprekken: