Deel 1 : Glutenvrij & lactosevrij eten in Dordrecht e.o.

blank
Dol op eten

Ik ben dol op eten, altijd al geweest! Na mijn verhuizing naar Dordrecht, verheugde ik me op het ontdekken van alle horeca gelegenheden. En ik moet eerlijk bekennen dat je in Dordt zoveel leuke restaurants hebt. Zo heb ik mijn ultieme favorietjes al ontdekt. Voor mijn Psoriasis is het beter om te  proberen om glutenvrij én lactosevrij te eten. In het verleden is gebleken dat ik Lactose Intolerantie heb. In mijn geval ben ik zeer gevoelig voor melk producten in combinatie met vet, zoals slagroom of crème fraîche. Ik vind het elimineren van gluten en melkproducten lastig. Het is voor mij soms frustrerend om niet alles te kunnen eten wat ik graag zou willen. Toch ga ik de uitdaging graag aan. Ik neem jullie daarom mee naar een aantal restaurants, in en om Dordt, waar je lekker kan eten met deze dieetwensen.

Dortse Stroopwafel Boutique

Sinds ik gluten en lactose vrij moet eten, vind ik het lastig om een stroopwafel te weerstaan. Het is echt een van mijn lievelingskoekjes. Toen ik jonger was en uit school kwam, had mijn moeder limonade klaar staan met een koekje. Vaak was dit een stroopwafel. Ik kom graag op de Dordtse vrijdag markt, ik haal er o.a. geregeld kaas. Tijdens mijn gebruikelijke rondje over de markt, rook ik een heerlijke bekende lucht. De lucht van warme stroopwafels. Ik ben even bij de kraam van Dortse Stroopwafel Boutique gaan kijken. Mijn hart maakte een sprongetje, ze hadden namelijk glutenvrije én lactose vrije stroopwafels. Vervolgens heb ik meteen een pakje gekocht om thuis te proberen. Het pakje kost €4,-, niet heel goedkoop, maar zeker meer dan de moeite waard!

Ferdinands 
blank
Ferdinands, Dordrecht

Als allereerste zijn we voor een diner met dieetwensen bij Ferdinands geweest. Tijdens de schoolrun van de jongens, liep ik geregeld langs dit restaurant. Toch was ik er nog nooit geweest, tot onze lieve buren ons meenamen. Schandalig, I know! Inmiddels zijn we er vaker geweest! En wat een goede ervaringen hebben we hier steeds. Ik heb oprecht héérlijk gegeten. Met de dieetwensen die ik heb, lijkt het mij echt een uitdaging om iets te maken wat passend is. Ondanks deze ingewikkeldheid, had ik genoeg keuze. En had ik totaal niet het idee  dat mijn wensen teveel waren.

Ik kreeg een aantal glutenvrij broodjes met een olie om te dippen. Als voorgerecht bestelde ik de heerlijke zalm. Het gerecht werd iets aangepast, omdat er lactose in de saus zat. Het maakte mij nets uit, als ik maar kon genieten van de zalm. Vervolgens heb ik genoten van het hoofdgerecht met vis. Door mijn lactose intolerantie weet ik dat de desserts soms ingewikkeld kunnen zijn. Toch kon ik een toetje kiezen, er zat wel drank in, maar het was heerlijk. Als laatste bestelde ik een munt thee en kreeg ik aardbeien met iets zoets erbij. Echt een feestje om te zien. Al met al een super ervaring en we hopen hier nog vaker te komen. De service was top en de mensen super vriendelijk.Overigens mocht Nelli ook mee, wat een pluspunt is natuurlijk!

Restaurant Post 
blank
Post, Dordrecht

Een tijdje geleden ben ik samen met een vriendin gaan borrelen bij restaurant Post. Zij eet ook glutenvrij dus dat maakte het voor mij een stukje makkelijker. Super praktisch dat zij dus al wist wat je hier kon kiezen. We kozen voor een heerlijke borrelplank. Er werden wat kleine aanpassingen gedaan, maar verder is de plank meer dan prima. Uit eerdere ervaringen weet ik dat dit restaurant altijd erg veel moeite doet om aan alle dieetwensen te voldoen. Anne en ik kwamen hier, voor Corona, dan ook regelmatig. Het eten bij bij Post is voor ons dan ook een feestje.

La Fleurie
blank
La Fleurie, Oirschot

Dit Brabantse restaurant heeft mijn verwachtingen overtroffen! Dit is daarom ook meteen de reden dat ik dit restaurant wil benoemen in mijn blog. La Fleurie heeft veel moeite gedaan om aan mijn dieet wensen tegemoet te kunnen komen. Er waren zelfs speciaal voor mij glutenvrije frietjes gebakken. Ik heb geen enkel moment het idee gehad, dat ik niet mee kon doen met de rest. De locatie van het restaurant is in Brabant, maar zeker de moeite waard als je lekker wilt eten!De foto’s spreken voor zich. Leuk feitje is dat La Fleurie op woensdag en donderdag een wisselend surprise 3-gangen menu heeft.

De volgende hotspots die ik wil bezoeken zullen o.a. Christa’s Cookies (Dordrecht) en Willaerts (Papendrecht) zijn. Be prepared and here I come! Ik heb er zin in! 

Recommended Posts

2 Comments


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.