Wear it now, wear it later! Zomeroutfits met herfstitems

Voorbeeld zomeroutfit vintage jurk

Hoe draag je jouw zomeroutfit door in de herfst/winter?

Hou je vast! De herfst is officieel weer begonnen. Met als gevolg dat de tijd van de leuke zomeroutfits nu echt bijna over is. Ik baal altijd een beetje als de temperaturen langzaam aan gaan zakken. Aan de andere kant vind ik het ook weer knus. Bovendien veranderd de natuur zo mooi van kleur, hoe kan ik daar nou niet van genieten! Het grootste minpunt van het najaar vind ik de kou. Ik ben gewoonweg niet gebouwd voor koude temperaturen. Ik heb ook echt een hekel aan regen. Als ik thuis kom zie ik er vaak uit als een ontplofte poedel. Toch vind ik het wel heerlijk om mijn warme truien en vesten uit de kast te halen. mijn zomeroutfits in combinatie met mijn herfstitems geven mij een cozy gevoel.

Lange jurken en korte beentjes

Zodra de temperatuur gaat zakken, begin ik  aan een kleding wissel in mijn kast. De herfst outfit items, jasjes en vesten, komen weer te voorschijn. Ongeveer elk seizoen wissel ik van kleding. Zo heb ik een duidelijk overzicht wat ik per seizoen in mijn kast heb hangen. Door een aantal miskopen, ben ik er achter gekomen dat het handiger is om een aantal basis items te hebben. Deze basis items draag ik langer door. Ik ben zelf een enorme fan van lange jurken. Al zijn lange jurken met mijn lengte niet altijd even ideaal. Toch kan ik ze makkelijk combineren met een warm vest of een leuk jasje.

De kunst van combineren

De herfst doet altijd een beetje onverwachts zijn intrede. Althans voor mij dan, opeens heb ik het fris en rillerig. In het begin van het seizoen, kom ik nog wel weg met een zomer vestje. Als het daarentegen echt kouder begint te worden, draag ik vaak dikkere vesten of jasjes over mijn lange jurken. Bij hele sterke daling van het kwik, komen mijn panty’s en maillots te voorschijn. Ook draag ik graag warme truien over mijn outfits heen. Ik ben ook enorm gek op mutsen en een grote sjaal. Je zult me daar dan ook regelmatig in zien lopen.

Zorg voor een aantal statement pieces

Mijn tip om zomerkleding door te kunnen dragen: zorg dat je een aantal statement jurkjes, rokken en tops hebt. Deze items kan je makkelijk combineren met een blazer, (spijker)jasjes en dergelijke. Het leuke is dat je hierdoor snel een andere herfst of winter look kan creëren. Daarnaast is het door het combineren van bestaande kleding ook nog eens heel duurzaam. De slippers en sandaaltjes kun je inwisselen voor de leukste enkellaarsjes of sneakers uit jouw kast.

Denk ook eens aan accessoires, zoals een warme sjaal of wollen haarband. Ik vind het zelf erg leuk om glitter sokjes  in mijn enkellaarzen te dragen. Ik laat ze net iets boven de rand uit piepen. Mocht je het, net als ik, snel koud hebben kan het prettig zijn om meerdere laagjes te dragen. Met behulp van hemdjes of basic shirts creëer je die extra laagjes. Hierdoor krijg je het hopelijk niet zo snel meer koud.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden hoe ik mijn zomer items in de herfst combineer. Mijn favoriet outfit is een combi van vintage item en hedendaagse mode. Ik vind het daarnaast leuk om unieke (soms wat duurdere items) te combineren met goedkopere basis. Doordat ik een appelfiguur heb draag ik vaak jasjes en vesten open. (Col)truien daarentegen maken me vaak blokkering en vol van boven. Door een V-lijn te creëren, lijk ik een minder breed bovenlijf te hebben. Ik kijk altijd goed wat er bij mijn figuur past. 

Ik draag de volgende zomeroutfits in de herfst door:

Op onderstaande foto’s draag ik een bordeaux rode velvet jurk. Deze vintage jurk kocht ik bij Styled by Sabine. Deze mouwloze jurk is makkelijk te combineren met een leuke witte blouse, spijkerjasje of een classy blazer. Ik maak het af met lange oorbellen en een bordeaux rode riem met gouden detail.

Vintage zomeroutfit op verschillende manieren voordragen
Vintage jurk: Styled by Sabine
Riem: Action
Spijkerjasje: Esprit
Vintage blouse: Vinted
Blazer: WE

Ook deze heerlijke zomerjurk met schattige schildpadjes kocht ik bij Sabine. De jurk is van viscose en draagt daarom heerlijk luchtig met warm weer. In het najaar draag ik deze zomeroutfit  met mijn witte enkel laarsjes en roze blazer. Je kan deze jurk ook makkelijk combineren met een lekker warm vest of trui. Daarnaast draag ik vaak hemdjes of shirtjes onder mijn jurken. Ik ben en blijf nou eenmaal een gigantische koukleum.

Vintage jurk zomeroutfit voordragen met colbert en laarsjes
jurk: Styled by Sabine
Laarsjes: Preloved by 3x M
Roze jasje: Miss Etam
Riem: Action

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als allerlaatste show ik mijn vintage zomerjurk. Deze kocht ik op Vinted. De zwarte bloemige jurk is super lang, waardoor deze ideaal is voor het najaar en zelfs winter. Ik draag dit jurkje met mijn blauwe jasje of een heerlijke trui. Ik stijl deze af met mijn zwarte boots van Preloved Fashion 3XM

Hieronder vind je nog enkele voorbeelden van zomeroutfits gecombineerd met herfst/winter items. Om mijn taille te accentueren draag ik vaak een riempje op mijn taille.  Ik stop vaak  stop het puntje van mijn vest onder de riem, zodat deze net iets korter valt. Dit staat net wat vlotter bij mijn korte lengte. Ik ben inmiddels aardig wat kilo’s kwijt dus ik heb weer een taille. Dit heb ik o.a. gedaan door anders te gaan eten. Mijn golden chia pudding is daar een voorbeeld van. Je leest in dit blog mijn recept.

zomeroutfit door dragen met vesten of colberts
Zwarte jurk: Vinted
Roze & lila vest: Stradivarius
Bloemenjurk: Styled by Sabine
Roze blazer: H&M
Voorbeeld om een zomeroutfit door te dragen
Jurk: Vinted Jasje: H&M

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *