Wet van de aantrekkingskracht, voor het ongeluk geboren

trust the universe

Hoe trek je positiviteit aan als je denkt dat je voor het ongeluk geboren bent? Ik heb mezelf altijd wijsgemaakt dat ik voor het ongeluk geboren ben. Wijsgemaakt, hoor ik je denken? Jazeker. Mijn start, mijn adoptieverhaal is niet heel rooskleurig. Het gaat om een jonge vrouw die er niet om gevraagd heeft, om destijds al moeder te worden. En toch was ik er na negen maanden ineens. Geboren op 5 augustus 1984 en binnen 10 dagen afgestaan aan mijn ouders. Gezien mijn verhaal en achtergrond, ben ik voor mijn gevoel geboren voor het ongeluk. Vanaf nu ga ik voor een andere mindset. Ik probeer momenteel, zo goed als ik kan, te leven vanuit de wet van de aantrekkingskracht van Nikola Tesla.

Wil je iets meer over mijn adoptie weten? Lees dan eens mijn vorige blog.

Mijn ouders

Ik schrijf en praat over ‘mijn’ ouders, als ik het heb over mijn Nederlandse ouders. Zij zijn voor mij gewoonweg mijn ouders. Mijn biologische moeder is diegene die mij 9 maanden heeft gedragen. Zij heeft een hele moeilijke keuze moeten maken, om mij een beter leven te gunnen. Ik kan alleen maar heel veel respect hebben voor deze vrouw. Ze heeft haar eigen belang aan de kant gezet voor mijn belang.

‘Er is echt iets van binnen veranderd.’

Iedereen heeft een rugzak. De mijne is gevuld met zowel positieve als negatieve bagage. In het verleden legde ik voor mezelf vaak de nadruk op wat er mis ging. Wat ik niet kan of wat er niet is. De lat voor mezelf ligt heel hoog. Anne is juist de positiviteit zelve. Hij is niet gauw uit het veld geslagen. Sinds de start van ons ICSI traject, heb ik mezelf voorgenomen om zoveel mogelijk positieve gevoelens te ervaren. Met volle positieve kracht vooruit! Er is echt iets van binnen veranderd. De wet van aantrekkingskracht heeft mijn mindset veranderd. Geen vruchtbaarheidsberen op de weg ervaren, maar in mogelijkheden denken.

Laat het traject maar komen.

Ik wil me niet meer focussen op wat er allemaal ‘mis’ of ‘moeilijk’ is. En natuurlijk is dit traject lastig.  Natuurlijk zal het pijnlijk zijn en kost het geduld, zweet en tranen. Toch blijf ik positief! Immers, ik wil me focussen op de goede kanten aan dit traject. Ik bedoel maar, onze kansen zijn volgens de artsen 20% in de eerste poging. Daarna 10% per poging. Maar we zijn toch ontzettende spekkopers als het ons wel lukt! Een sterk en mooi embryo wat in mijn buik, zijn of haar huisje, mag groeien.

‘Ik blijf erin geloven dat het kan.’

De wet van de aantrekkingskracht kende ik al een beetje, maar ik ben er nog dieper ingedoken. Ik ben gefascineerd geraakt door deze bijzondere wet. Simpel gezegd houdt deze wet in dat gelijke energie gelijke energie aantrekt. De wet van aantrekkingskracht is veel meer dan een beetje hard denken aan iets wat je heel graag wilt. Misschien ken je wel de Netflix documentaire uit 2006: ‘The Secret’. Het klinkt misschien allemaal een beetje zweverig of vaag, maar dat is het eigenlijk niet. Deze wet wordt ook wel de ‘wet van de spiegeling’ genoemd. Dit wil eigenlijk zeggen dat het Universum antwoord op de gevoelens of gedachten die je uitzendt met hetzelfde. Iedere gedachte die we denken is een energievorm. Als je deze gedachte heel vaak denkt wordt deze uiteindelijk sterker. Als de energievorm sterk genoeg is zal deze manifesteren in het leven. Alleen gedachten zijn niet genoeg om iets te manifesteren.

positiviteitsplanner
Mala: Marjet Quapp
‘Ik wil niet de eeuwige hulpverlener zijn.’

Degenen die mij kennen, weten dat ik me vaak anders heb gevoeld. Ik had vroeger vaak het gevoel dat ik altijd maar negativiteit aantrok. Ik kwam vaak mensen op mijn pad tegen die hun problemen bij mij kwijt moesten. In relaties, date of vriendschap situaties heb ik me vaak ‘de hulpverlener’ gevoeld.  Ik wilde gewoon mezelf zijn. En juist niet de eeuwige hulpverlener zijn, die iedereen maar helpt, maar wat trok ik aan? Juist! Een situatie waarin ik juist de hulpverlener was.

Alles wat je aandacht geeft groeit

Anne zegt dit zo vaak tegen mij. Om eerlijk te zijn werd ik er in het begin wel eens moe van. Toch moet ik hem gelijk geven. Voor mij is alles energie. En door negatieve dingen aandacht te geven groeien ze juist. En kwamen er nog meer negatieve situaties op mijn pad. Ik zal een simpel voorbeeld geven. Ik hou van op tijd zijn. Als ik ’s morgens in een flinke file sta, waardoor te laat met mijn werk start, baal ik enorm. Ik heb de hele dag het gevoel dat ik achter de feiten aan loop. Vaak loopt de hele dag in de soep of anders dan verwacht. Door er ’s morgens zo van te balen zend ik negatieve energie uit en krijg ik negativiteit terug. Voor mij werkt het echt zo. Ik eindig vaak de dag met ‘zie je wel, ik wist het vanochtend al toen ik te laat was, het zou een rotdag worden, en ik heb gelijk gekregen.´

De knop is om.

Mijn enige kans op een kindje, samen met Anne,  pak ik met beide handen gretig aan. Mijn eigen negatieve interpretatie van een bloeduitslag veroorzaakte een ommekeer. Ik laat me niet meer van de wijs brengen. Waar ik normaal de pessimistische kant zag, zie ik nu mijn positieve kansen. Die 20% kans op een zwangerschap is nog steeds geen 0%.

Ik focus me niet op angst, maar ik focus me op wat het mij kan brengen. Of dit daadwerkelijk zo zal zijn zal de toekomst uitwijzen. Ik ga er in ieder geval met al mijn positiviteit volledig voor. Geen angst, geen twijfel. Mijn lijf laat mij niet in de steek!

Baby in de belly Necklace
Baby in the belly ketting:
Ibiza musthaves
You can have it all

Misschien klinkt het vaag, misschien klinkt het raar, maar wat er ook gebeurd, het komt altijd goed met me! Dit wil absoluut niet zeggen dat het dé oplossing voor ernstige ziektes, narigheid en dergelijke is. Ik geloof er wel oprecht in dat wat ik uitzendt, ik ook weer terug krijg. Wij gaan dit rocken, met alle ups en downs. Linksom of rechtsom. Wij gaan dit doen! De wet van aantrekkingskracht werkt voor mij. Ik ben namelijk niet voor het ongeluk geboren. Ik ben geboren op een zondag! Een echt zondagskind, het geluk moet me nu wel toelachen. En volgend jaar zitten wij, als een samengesteld gezin, met z’n vijven aan tafel. Een kleine baby van Anne en mij samen, de baby die ons allemaal met elkaar verbind.

 

P.s.: Ik heb inmiddels mijn ReceptIVFity uitslag terug. Ik heb de hele twee weken gevisualiseerd dat ik een goede uitslag zou krijgen. Ik val in de hoge categorie. Dit houdt in dat wetenschappelijk mijn kansen van 20% naar 52% ,in de eerste IVF poging, zijn gestegen. Nou ben ik zelf voorzichtig positief. Het is een redelijk nieuw onderzoek en niks is zeker. Het zegt dus helemaal niks, maar geeft mij een heerlijke positieve boost. Het geeft mij net dat kleine beetje houvast, waardoor ik positief kan blijven visualiseren.

Recommended Posts

6 Comments

 1. blank

  Prachtig geschreven. Wat bijzonder he die wet van de aantrekkingskracht. What you focus on grows. 🙏🏻💕 Dikke knuffels voor jullie!!

  • blank

   Ah dank je wel! Het was even stoeien, maar dan heb je ook wat. En ik ben het helemaal met je eens!

 2. blank

  Heey lieverd, wat mooi geschreven en wat knap van je. Ik weet als überpessimist hoe moeilijk het is om positief te denken en meestal trap ik in alle valkuilen die er maar zijn en daar wordt ik geen leuker mens van. Best mooi die zelfkennis, maar het doorbreken van patronen is het moeilijkste wat er is..vind ik..
  Liefs Jolanda (varia-lifestyle)

  • blank

   Hey! Wat lief! ja het is echt lastig, maar als je klein begint en erin gelooft dat je het hebt, dan komt het vanzelf goed. Ik ben begonnen met Nel. Ik visualiseerde me dat we ’s avonds laat snel een plasje en poepje deden. En sindsdien doet mevrouw er geen 45 min meer over als het donker is. En vreet ze niks meer op van straat. Klein beginnen en dan kan je meer en meer. Maar je moet het wel goed doen.

 3. blank

  ❤ zo waar ….begin de dag met een dansje in je hart…❤
  Kus Lide

  • blank

   Super mooi gezegd Lide! Ik ben het elke dag hard aan het oefenen. Dikke kus terug !


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *